مطالعه موفق به روش مهندس امیر مسعودی

مطالعه موفق به روش مهندس امیر مسعودی

در این مقاله به راهکارهایی برای داشتن یک مطالعه موفق پرداخته ایم …

١ – تنظیم وقت:

ابتدا برای مطالعه در هر درس باید مشخص کنیم چه مقدار زمان لازم داریم. بعضی افراد در این زمینه مشکل دارند و نمی دانند چقدر باید وقت بگذارند و چگونه برنامه ریزی کنند. دوم اینکه گاهی دانش آموزان وقت برای مطالعه می گذارند اما بهینه نیست. بعنوان مثال ۲ ساعت کتاب در دستشان است اما در واقع، وقت بهینه او ۱ ساعت است. یعنی در هنگام خواندن حواسش نیست و زمان زیادی را به خیال پردازی می گذارند و منجر به انجام نادرست یا ناقص تکالیف می شود.

بنابراین تنظیم وقت یعنی اختصاص دادن زمان موثر برای انجام تکالیف . فرد برای ارزیابی تنظیم وقت، باید زمان بهینه و پرت خود را مشخص کند و در رفع زمان پرت ت ش کند تا نتیجه مطلوب را بدست آورد.

٢ – کنترل رفتار خود :

علاوه بر تنظیم فرد مطالعه کننده باید یاد بگیرد، در خلال درس رفتار خود را اداره و مدیریت کند. رفتارهای نادرستی مانند حواسپرتی، فکرکردن به مسائلی غیر از درس می تواند مشکلاتی برای او بوجود آورد.بنابراین کنترل رفتار روشی موثر، برای کاهش زمان مطالعه و افزایش بهره وری. در کنترل رفتار خود باید مشک تی که برای ما بوجود می آید از پیش روی خود برداریم تا بتوانیم رفتار خود را به بهترین شکل کنترل کنیم. بعنوان مثال اگر چیزی فکر ما را مشغول می کند، ابتدا آنرا روی کاغذ بنویسیم و راه حلی برای آن ارایه دهیم بعد به مطالعه بپردازیم.

٣ – خود نظارتی یا ارزیابی خود:

لازم است فرد با نظارت بر نحوه ی مطالعه خود پیشرفتش را وارسی کند تا ببیند عملکرد او در هنگام مطالعه و آزمون به چه شکلی بوده است. البته در برنامه خود نظارتی بهتر است چند نکته را برای خود یادداشت کند و به آنها پاسخ دهد تا عملکرد خود را بهبود بخشد. هدف من از مطالعه این درس چیست؟ مشخص کردن هدف، کارآمدی فرد را در هنگام مطالعه با می برد. در هر درس میزان ع قه من چقدر است : از ۱ تا ۲۰ به خود نمره بدهید. سعی و ت ش من در این درس چقدر است: از ۱ تا ۲۰ به خود نمره بدهید. میزان گوش دادن و درک کردن این درس، در ک س چگونه است: از ۱ تا ۲۰ به خود نمره بدهید. نمره ای که در این درس می خواهم بگیریم چیست؟ با پاسخ گویی به سئوا ت با و مشخص کردن نقاط ضعف خود به برطرف کردن آن بپردازید تا بتوانید پیشرفت و خود کارآمدی خود را افزایش دهید.

۴ – خودگویی ها:

بعضی افراد در انجام تکلیف از خودگویی های منفی استفاده می کنند مانند: ” من در این درس موفق نمی شوم “. ” اگر درس در کلاس بلد نباشم، معلم و دانش آموزان مرا مسخره می کنند “. یعنی بجای اینکه بر انجام تکلیف متمرکز شوند، افکار منفی را در ذهنش مرور می کند. تفکر منفی راهی برای جلوگیری از موفقیت است. بنابراین برای انجام درست تکلیف و کنترل رفتار خود سعی کنید از خود گویی مثبت استفاده کنید. بعنوان مثال ” من خوب درس می خوانم و نتیجه خوبی بدست می آورم”. صحبت کردن با خود به طور مثبت، به دانش آموز کمک می کند تا به توان کامل خود برسد. کسانی در تحصیل موفق می شوند که خود را باور داشته باشند و قبول دارند، می توانند و برای این توانس برنامه ریزی انجام دهند.

۵ – استراحت :

هدف از استراحت بدست آوردن انرژی زم برای فعالیتهای جسم و ذهن است تا به نوعی بهداشت مغز را تامین کند و موجب بهتر کار کردن مغز شود و یادگیری کارآمدتر و موثرتر شود. بهترین زمان بندی برای مطالعه بین ۴۰ تا ۴۵ دقیقه است و بین هر جلسه حدود ۱۵ دقیقه استراحت کنید. بیدار ماندن تا نیمه های شب و تماشای برنامه های تلویزیون باعت دیر خوابیدن، خستگی زودرس و موجب کمتر یادگیری شما می شود. کسی که پس از مطالعه می خوابد از فردی که بعد از مطالعه بیدار می ماند، محفوظات خود را بهتر یاد می گیرد. بنابراین با رعایت موارد با ، کسب مهارت در مطالعه، برنامه ریزی، خودباوری و پشتکار در مطالعه می توانیم جزء افراد موفق باشید .

 

مهندس امیر مسعودی مدرس برتر ریاضی کنکور

امیر مسعودی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

بررسی آسیب های مطالعه با استفاده از لوازم صوتی و تصویری از مهندس امیر مسعودی

ج آبان ۳ , ۱۳۹۸
بررسی آسیب های مطالعه با استفاده از لوازم صوتی و تصویری از مهندس امیر مسعودی برخی از دانش آموزان و دانشجویان به استفاده از لوازم صوتی و تصویری در هنگام مطالعه عادت دارند این فعالیت به میزان یادگیری فرد آسیب می رساند زیرا در چنین زمانی ذهن انسان به دو […]
تماس با خط 1
تماس با خط 2