سعی کن بخودت بدهکار نباشی

سعی کن بخودت بدهکار نباشی

مقاله ای از امیر مسعودی

از جلسه کنکور بیرون می آیید و به سمت خانه می روید. دوست دارید از مسیر حوزه تا خانه تان چه حسی داشته باشید ؟ دوست دارید وقتی پدر و مادرتان از شما می پرسند “کنکورت چطور بود؟” چه جوابی به آنها بدهید؟ دوست دارید وقتی دوستانتان از شما می پرسند “چطور دادی؟” چه چیزی به آنها بگویید؟ دوست دارید جواب تلفن های فامیل و آشنا را با خوشحالی بدهید؟ یا اینکه به خانواده تان بگویید هر کس که تماس گرفت بگویید من در خانه نیستم؟!

دوست دارید وقتی معلم و مشاور تحصیلی می پرسند “از کنکورت راضی بودی؟” چه جوابی به آنها بدهید؟ اصلا تمام این هار ا که کنار بگذارید، دوست دارید وقتی با خود خلوت می کنید چه چیزهایی در ذهن تان باشد؟ به خودتان بدهکار باشید یا بگویید تمام تلاش ام را کردم و نتیجه هر چیزی که بشود من راضی ام. دوست دارید به خودتان بدهکار شوید یا هیچ حسابی با خود نداشته باشید؟!

افزایش انگیزه برای درس خواندن

یک لحظه با خودتان فکر کنید. اگر همین روندتان را تا کنکور ادامه بدهید چه رتبه ای بدست خواهید آورد؟ دوست دارید زمانی که برای انتخاب رشته پیش مشاوره تحصیلی خود می روید چه صحبتی داشته باشید؟ بگویید با این رتبه ای که آوردم چه رشته و چه دانشگاهی بروم آینده بهتری دارد یا بگویید با این رتبه ای که آوردم اصلا می شود یک رشته خوب قبول شوم؟! دوست دارید تحت جبر انتخاب رشته کنید یا با خیال راحت هر رشته ای که می خواهید را انتخاب کنید؟

در این کلیپ انگیزشی کنکور می خواهیم تجارب جالبی را بیان کنیم. بعضی از پدر مادرها در حین جلسات مشاوره تحصیلی و برنامه ریزی درسی فرزندان شان می گویند: ما نتوانستیم یک رشته خوب قبول شویم. مجبور شدیم در بازار کار کنیم و درس نخوانیم. اما شما اشتباه ما را تکرار نکن. درس بخوان تا به چیزی که می خواهی برسی.

بعضی دیگر از پدر مادر ها از فرزندانشان می خواهند رشته پزشکی یا دندان پزشکی را بخوانند. چون خودشان نتوانسته اند در این رشته ها تحصیل کنند، می خواهند به زور فرزندانشان را به تحصیل در این رشته ها ترغیب کنند.

اما خود شما چه چیزی دوست دارید؟ دوست دارید چه جوابی به نسل بعد از خودتان بدهید تا مثل بعضی از پدر مادر ها حسرت نداشته باشید؟ آیا می خواهید برای فرزندان تان الگو باشید؟ یا زمانی که از شما پرسیدند چه شد که این رشته را انتخاب کردی در جواب آنها سکوت کنید و هیچ پاسخی نداشته باشید؟ به آنها بگویید رتبه ای که در کنکور کسب کردید به شما اجازه ادامه تحصیل در رشته بهتری را نداد؟ یا بگویید تلاش تان را کردید و در همان رشته ای که علاقه داشتید، موفقیت شدید؟

موضوع اصلی این کلیپ انگیزشی این است که “چگونه به خودت بدهکار نباشی؟” یعنی زمانی که مسیری که طی کردید را مرور می کنید، بگویید اگر صد بار دیگر قرار بود این مسیر را طی کنم باز هم همین مسیر را انتخاب می کردم. کاری کنید که ایجاد انگیزه برای درس خواندن در شما شود.

در ایامی که در کشورمان زلزله کرمانشاه اتفاق افتاد، در یکی از خبرگذاری ها عکس داوطلبی منتشر شد. فردی که بعد از زلزله در آن شرایط بحران زده از مسئولین هلال احمر خواسته بود کتاب های درسی اش را برایش بیاورند. مسوولین به او گفته بودند برای چه کتاب هایت را می خواهی در صورتی که مدرسه ها تعطیل هستند؟ او در جواب پاسخ داد: من پشت کنکوری هستم!

یک لحظه خودتان را با این داوطلب متعهد مقایسه کنید. احتمالا خانه این عزیز خراب شده است و ممکن است اقوام و آشنایانش هم در این واقعه فوت کرده باشند. قطعا مدرسه شان هم خراب شده و معلوم نیست معلمی باشد تا به او ادامه آموزش های درسی اش را بدهد. حتی وضعیت اسکان و خوراکش هم قطعا آشفته است. مکانی ندارد تا به راحتی در آنجا به مطالعه درسی اش مشغول شود و.. اما شما چه؟

قطعا برای شمایی که این بخش را مطالعه می کنید شرایط و وضعیت بهتری مهیاست. سقف بالای سرتان. حضور خانواده در کنارتان. وجود مدرسه و معلم. وجود شرایط مناسب درس خواندن برای کنکور. مسکن و خوراک مناسب و..

شاید شرایط ایده آلی که مد نظرتان است کاملا مهیا نباشد اما شرایط فعلی تان نسبت به آن داوطلب عزیز قطعا بهتر است. به قدری کافی است تا بتوانید یک رتبه معقول در کنکور کسب کنید.

داوطلب زلزله زده نگران آینده اش است. در وضعیت آشفته تلاشش را قطع نمی کند زیرا می خواهد به خودش بدهکار نباشد! او هر آنچه که در توانش است را انجام می دهد. زیرا به خودش و اهدافش متعهد است. شما چقدر به خودتان متعهد هستید و برای کسب موفقیت در کنکور تلاش می کنید؟

هنوز هم عده بسیاری از داوطلبان نیمه خالی لیوان را می بینند. آنها به پدر و مادرشان غر می زنند و از شرایط فعلی می نالند. همیشه پر توقع هستند و دیگران را مقصر می دانند. به دنبال بهانه تراشی های مختلفی اند تا بتوانند دلیل موفق نشدن شان را توجیه کنند.

نمی دانند که با این ترفندها تنها خودشان را گول می زنند. هیچ افزایش انگیزه ای برای کنکور نخواهند داشت و خودشان را از آینده ای درخشان محروم می کنند. از اینجا به بعد شمایید که باید برای خودتان بجنگید. تلاش کنید. برنامه ریزی کنید. از تمام امکانات خود بیشترین بهره را ببرید. بیل گیتس می گوید: ” اگر فقیر بدنیا آمدید تقصیر شما نیست اما اگر فقیر از دنیا بروید این تقصیر شماست”

در آخر، بعد از کنکور هر حسی که دوست دارید را باید از الان برایش تلاش کنید و آن را بسازید. روزهای خوب آمدنی نیستند ساختنی اند. باید آنها را بسازید و بدانید انتظار برای آمدن روزهای خوب یک رویا است. به جای بهانه تراشی برای شکست ها، باید صبر و تلاش کنید. برای موفقیت تان بجنگید تا به چیزی که می خواهید برسید.

مهندس امیر مسعودی مدرس برتر ریاضی کنکور

امیر مسعودی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

روش های افزایش تراز به شیوه مهندس امیر مسعودی

ش دی ۲۸ , ۱۳۹۸
روش های افزایش تراز به شیوه مهندس امیر مسعودی این روز ها دغدغه فکری بسیاری از داوطلبان کنکوری این است که چگونه تراز خود را افزایش دهیم؟ چرا در آزمون هایمان هیچ افزایش ترازی نمی بینیم؟ چرا تراز آزمون های آزمایشی مان روی ۵۰۰۰ قفل شده است؟ چگونه تراز ۷۰۰۰ […]
تماس با خط 1
تماس با خط 2