روش مدیریت ذهن برای مثبت اندیشیدن

مقاله ای درباره مدیریت ذهن و  مثبت اندیشیدن از مهندس امیر مسعودی

دوستان عزیز؛ اغلب ما برای حل مشکلات و مسائلی که داریم، دچار سردرگمی و گیجی می شویم. این شرایط برای همه پیش می آید. پس باید بدانید که شما تنها نیستید که وقتی با حجم عظیمی از مسائل حل نشده در ذهن و زندگی تان روبه رو می شوید ، دچار سردرگمی و پریشانی می شوید.

اما می توان با دانستن اینکه ، راه حل کجاست؟ به حل مشکلات رسید.

بیشتر مسائلی که ما داریم ریشه در باورهای ما دارد.

باورهایی که از کودکی با آنها زندگی کردیم. می خواهم در ادامه درباره باورها و اینکه چطور می توان این باورها را تغییر داد با شما صحبت کنم…

باورها

مجموعه‌ای از اعتقادات و افکار و اندیشه‌هایی است که به‌درستی آن‌ها اعتقاد داریم. بیشتر باورهای ما ریشه فرهنگی – تربیتی دارند و یا ناشی از تجربه شخصی ما هستند. ما از کودکی آن‌ها را می‌آموزیم و با آن‌ها رشد و زندگی می‌کنیم. احساسات ما در زندگی (خوب یا بد) ناشی از باورهای ماست. باورها یا مثبت هستند و یا منفی.

باورهای مثبت

باورهای مثبت و قوی باعث می‌شوند که به توانایی‌ها و توانمندی‌های خود ایمان داشته باشیم و به چگونگی انجام کار بیندیشیم و اعتقاد راسخ داشته باشیم به اینکه من می‌توانم. در این راه می‌توان از افراد موفق الگو گرفت؛ یعنی اگر حتی یک نفر توانسته این مسیر را طی کند و یا این کار را انجام دهد پس من هم می‌توانم. پس اگر خودمان را باور داشته باشیم دیگران هم ما را باور می‌کنند و به ما و توانمندی‌هایمان اعتماد می‌کنند.

تمرین یک: دو باور مثبت درباره خودتان بنویسید و با آن‌ها عبارات تأکیدی بسازید و هرروز آن‌ها را تکرار کنید.

باورهای منفی

زمانی که ذهن ما شکست‌ها را تجسم می‌کند و به بدی‌ها توجه بیشتری می‌کند اینجاست که شک و تردید‌ها شکل می‌گیرد و بهانه‌جویی‌ها و گفتمان درونی بد و تلقین‌های منفی و تنبلی‌ها آغاز می‌شود و ذهن ما می‌پذیرد که نمی‌تواند و تمام تلاشش را می‌کند تا ثابت کند که واقعاً نمی‌تواند. البته اتفاقات و حوادث هم در همان راستا (بر اساس قانون جذب) کمک می‌کنند تا این ناتوانی ثابت شود؛ و پس ‌از آن برای حل هر مسئله‌ای، بدون این‌که بیندیشیم و بدون هیچ تلاشی می‌گوییم نمی‌توانم.

تمرین دو: دو باور منفی درباره خودتان نوشته و با متضاد آن‌ها عبارات تأکیدی بسازید؛ و هرروز آن‌ها را تکرار کنید.

توجه: هر زمان در مورد هر کاری دچار باور منفی شدید و سراغ نمی‌توانم رفتید چند دقیقه تمرکز کنید و ببینید در آن زمینه و یا موارد مشابه آن تاکنون چه‌کارهای خاصی انجام داده‌اید که حس خوب داشتید. وقتی آن را یافتید، باافتخار به خودتان بگویید: اگر من آن کار را توانسته‌ام انجام دهم پس این مورد را هم می‌توانم انجام دهم.

تمرین سه:

به باورهایتان فکر کنید و لیستی از باورهایی که نسبت به آن‌ها حس خیلی خوبی دارید یادداشت کنید و مواقعی که نسبت به خود احساس منفی دارید و در چاله من نمی‌توانم افتادید، سریع لیست را مرور کرده و به احساس خوب برسید؛ و با این کار می‌توانید قدمی برای اصلاح باورهای منفی بردارید.

بنابراین ما می توانیم باورهایمان را اصلاح‌کنیم و آن ها را تغییر دهیم؛ و باورهای مثبت را تقویت کنیم. ازآنجایی‌که اعتمادبه‌نفس از باورها سرچشمه می‌گیرد. می‌توانیم با تقویت باورهای مثبت و افزایش اعتمادبه‌نفس، در زندگی تغییر و تحولات اساسی ایجاد کرده و از آن لذت بیشتری ببریم.

 

مهندس امیر مسعودی مدرس برتر ریاضی کنکور

امیر مسعودی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

روشی موثر برا مقابله با غمگین همیشگی

چ دی ۴ , ۱۳۹۸
مطلبی درباره غمگین بودن به نوشته مهندس امیر مسعودی امروز با شما هستیم که درباره غمگین بودن، و نارضایتی از خودمون ! برای خیلی از ما پیش اومده که مدام در شرایط عصبانیت، بد خلقی و کلافگی قرار می گیریم. من هم بعضی از صبح ها، وقتی از خواب بیدار […]
تماس با خط 1
تماس با خط 2