چگونه دقت خود را با تکنیکهای مهندس مسعودی افزایش دهم

چگونه دقت خود را با تکنیکهای مهندس مسعودی افزایش دهم

احتمالا تابحال در امتحانات مدرسه یا آزمون های آزمایشی یکسری از سوالات را بخاطر بی دقتی از دست داده اید. اگر بخاطر این بی دقتی ها درصدتان در کنکور ۵% یا ۱۰% پائین بیاید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ ممکن است رتبه ۵۰۰۰ شما یک دفعه ۱۵۰۰۰ بشود یا ممکن است رتبه ۵۰۰ شما ۱۰۰۰ بشود. رتبه ۱۰۰۰ شدن باعث می شود یکسری از رشته ها و دانشگاه های خوب را از دست بدهید. برای درمان بی دقتی در امتحان باید تمرین های بالا بردن دقت و تمرکز را در خود پرورش دهید. در این قسمت اول به تعریف دقت و سپس به معرفی سه تکنیک افزایش دقت و تمرکز می پردازیم.

تعریف دقت

اولین تعریف دقت: “حفظ توجه به صورت غیر ارادی که به شکل اکتسابی باشد را دقت می گویند”

 

اما تعریف بهتری از دقت وجود دارد :” توجه به جزئیات و استفاده از آموخته ها و تجربه های قبلی برای عملکرد بهتر در آینده”

 

یعنی باید از تجربیات و آموخته های کلاس درس در جلسات آزمون های آزمایشی و امتحانات استفاده کنید.

نکته مهم این است که دقت اساسا ذاتی نیست. بی دقتی ربطی به موروثی بودن هم ندارد. بسیاری از افراد خودشان برچسب بی دقتی را بر خود می زنند. زمانی که دچار بی دقتی می شوند، بهانه های بی موردی می آورند تا بی دقتی شان را توجیه کنند.

زمانی که با تلاش و زحمت، ظرف ذهن تان را پر می کنید اگر بی دقتی کنید این ظرف سوراخ می شود. انرژی تان تلف خواهد شد. پس لطفا به خودتان برچسب بی دقتی نزنید. زیرا در غیر این صورت به خودتان اجازه خواهید داد تا به بی دقتی هایتان ادامه دهید.

در روانشناسی دو مفهوم مهم وجود دارد:

ATTENTION توجه
FOCUS تمرکز

این دو مفهوم تعریف متفاوتی دارند اما گاهی اوقات با یکدیگر همپوشانی هم دارند. در رابطه با افزایش تمرکز و راه های آن در دیگر مقالات توضیحاتی ارائه شده است. همچنین در بسته آموزشی “تمرکز لیزری” هم آموزش تکمیلی تری در ارتباط با راه های افزایش تمرکز وجود دارد. در این بخش به افزایش دقت و درمان بی دقتی می پردازیم.

سه تکنیک افزایش دقت

۱- راحتی و آرامش جسم

اولین پیش نیاز افزایش دقت و تمرکز، راحتی جسم و ذهن و قرار گرفتن در حالت آرامشی نسبی است. زمانی که می خواهید کاری را انجام دهید وذهن تان درگیر مسئله دیگری است، تمرکز و دقت تان هم پایین می آید. همچنین اگر جسم تان تحت فشار باشد و راحتی و آرامش نداشته باشید، باز هم تمرکز و دقت تان پائین خواهد آمد.

برای آرامش و راحتی جسم به نکات زیر توجه کنید:

هنگام مطالعه لباس راحت و آراسته بپوشید. لباسی که نه تنگ باشد و نه خیلی گشاد باشد. یک لباس تمیز و راحت.
هنگام مطالعه نه خیلی سیر و نه خیلی گرسنه باشید. امیرالمومنین می فرمایند: “خوب است قبل از سیر شدن از سر سفره بلند شوید”
استفاده از ویتامین های “آ” و “ث” باعث بالا رفتن عملکرد مغز و تقویت ذهن و حافظه می شود. سعی کنید این ویتامین ها رادر برنامه غذایی خود بگنجانید و مرتب مصرف کنید.

 

2- روش صحیح مطالعه

خیلی از اوقات که داوطلبان فکر می کنند مطالب را یادشان رفته است. اما در اصل مطالب را درست مطالعه نکرده اند تا در حافظه بلند مدتشان وارد شده باشد. در رابطه با مراحل حافظه انسان در قسمت ۴ فصل اول سریال #تا کنکور توضیحات کاملی ارائه شده است. اما به طور کلی اگر از روش صحیح مطالعه برای درس خواندن استفاده کنید، می توانید اطلاعات بیشتری را وارد حافظه بلند مدت تان کنید. دیگر براحتی آنها را فراموش نخواهید کرد.

در رابطه با روش صحیح مطالعه می توانید بسته آموزشی “از سیر مطالعه تا پیاز آزمون” را تهیه کنید. با تیه آن یاد می گیرید چگونه بهترین روش مطالعه برای هر درس را انجام دهید.

 

3- نوشتن محاسبات

بسیاری از داوطلبان هنگام حل سوالات با اینکه جواب آنها را می دانند، بخاطر بی دقتی در حل محاسبات، به جواب های اشتباهی می رسند. برای درمان بی دقتی در امتحان های مدرسه و کنکور می توانید از توصیه های زیر استفاده کنید.

چرک نویس

استفاده کردن از چرک نویس در منزل بسیار موثر است. زیرا عادت خواهید کرد که همیشه راه حل های محاسباتی تان را تمیز و مرتب یادداشت کرده و به جواب درست برسید. بسیاری از داوطلبان در جلسه کنکور به علت عادت نداشتن به مرتب نویسی محاسبات، از هر قسمت خالی در لابلای صفحات سوال و بین گزینه استفاده می کنند. تا راه حل ها را بنویسند. آنوقت جواب ها با هم قاطی می شوند و آنها را دچار اشتباه می کند.

ممکن است در منزل برای حل سوالات، محاسبات را بزرگ بزرگ نوشته و هر چقدر که چرک نویس بخواهید در اختیارتان قرار داشته باشد. اما در امتحانات و در جلسه کنکور، به میزان مشخصی به شما چرک نویس می دهند. برای حل این مشکل می توانید از یک کاغذ A4 به عنوان چرک نویس استفاده کنید. به این شکل که کاغذ را از وسط تا کنید و سپس آنرا به همان شکل بار دیگر تا کنید. باز هم یک تای دیگر بزنید. وقتی کاغذ را باز کنید خواهید دید که صفحه شما به قطعه های مستطیلی کوچکی تقسیم شده. از این پس می توانید برای هر سوال در یکی از مستطیل ها محاسبات خود را انجام دهید. با این روش هم از چرک نویس خود استفاده بهینه تری خواهید کرد. هم عادت می کنید که راه حل هایتان را با دقت و کوچک بنویسید.

ماشین حساب

توصیه بعدی استفاده نکردن از ماشین حساب در منزل است. زیرا کمک می کند تا در جلسه کنکور با بی دقتی کمتری محاسبات را انجام دهید. در واقع باعث درمان بی دقتی در محاسبات می شود. استفاده از ماشین حساب ذهن تان را تنبل می کند. زمانی که در آزمون ماشین حساب در دسترس نداشته باشید، برای محاسبات ساده ای مثل ضرب و تقسیم، ذهن تان دچار خطا و اشتباه می شود. همین باعث می شود از سرعت عمل شما بکاهد. به یاد داشته باشید طراحان سوال، گزینه های غلط را به گونه قرار می دهند که شما را به اشتباه وا دارد. امکان بدست آمدن آن جواب های اشتباه وجود دارد.

 

محاسبات

نوشتن محاسبات تا انتها و رسیدن به جواب نهایی، راه حل موثر دیگری است. با به کار گیری آن احتمال رسیدن به جواب درست را می توانید افزایش دهید. بسیاری از افراد برای انجام محاسبات به ذهن خود اعتماد می کنند. به جای نوشتن کامل راه حل ها و محاسبات، آنها را ذهنی حل می کنند. این روش باعث می شود در بیشتر مواقع جواب غلط را در پاسخنامه خود وارد کنند. حیف است از روی غرور و اعتماد به ذهن، جواب های درست را از دست بدهید. پس حتما محاسبات تان را کامل و تا انتها بنویسید.

 

برای درمان بی دقتی در امتحان ها و آزمون هایتان می توانید با مراجعه به سایت مرکز مشاوره تحصیلی پتانسیل محصول آموزشی “کنکور به شیوه شرلوک هولمز” را تهیه کنید. همه تکنیک ها و راه های افزایش دقت را در این بسته آموزش داده ایم.

 

مهندس امیر مسعودی مدرس برتر ریاضی کنکور

امیر مسعودی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

پشت کنکوری های موفق با برنامه مهندس مسعودی

چ بهمن ۲ , ۱۳۹۸
پشت کنکوری های موفق با برنامه مهندس مسعودی بسیاری از پشت کنکوری ها با این امید می مانند که سال بعد رتبه شان بهتر شود. اما عملکرد آنها عجیب است. همان کارهایی که در سال اول پشت کنکور ماندن انجام می دادند را دوباره انجام می دهند. برای گرفتن یک […]
تماس با خط 1
تماس با خط 2