پشت کنکوری های موفق با برنامه مهندس مسعودی

پشت کنکوری های موفق با برنامه مهندس مسعودی

بسیاری از پشت کنکوری ها با این امید می مانند که سال بعد رتبه شان بهتر شود. اما عملکرد آنها عجیب است. همان کارهایی که در سال اول پشت کنکور ماندن انجام می دادند را دوباره انجام می دهند.

برای گرفتن یک نتیجه متفاوت در کنکور، باید رفتارتان را عوض کنید. تا زمانی که همان کارهای تکراری قبل را انجام دهید، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. بسیاری از داوطلبان پشت کنکوری که برای بار دوم به بعد پشت کنکور مانده اند، فکر می کنند دیگر راه و روش کنکور و قلق آن دست شان آمده. برنامه ریزی درسی را انجام نمی دهند. روش مطالعه خود را اصلاح نمی کنند. در آزمون های آزمایشی شرکت نمی کنند. آزمون ها را تحلیل نمی کنند. حتی تلاش شان هم در همان حد است اما انتظارشان بسیار متفاوت تر از قبل است. انتظار دارند موفقیت در کنکور را به عالی ترین شکل، نصیب خود کنند!

خیلی از داوطلبانی که در کنکور شکست خورده اند به کسانی که در حال درس خواندن برای کنکور هستند می گویند: اشتباه نکن! دوباره برای کنکور درس نخوان! تنها وقتت تلف می شود! من هم پشت کنکور ماندم اما هیچ نتیجه ای نداشت و وقت و عمرم تلف شد و..

این دسته از افراد نمی دانند پشت کنکوری های موفق چگونه توانسته اند موفق شوند. اصلا نمی دانند پشت کنکوری ها چگونه درس بخوانند. به همین خاطر توصیه هایی بیهوده به دیگر داوطلبان می دهند. اگر رفتارهای غلط را اصلاح کنید، قطعا یک رتبه عالی و فوق العاده را کسب خواهید. اما اگر همان رفتار و اقدامات تکراری را برای سال های بعد انجام دهید، تغییری حاصل نخواهد شد. چه بسا ممکن است نتیجه بدتری نسبت به قبل بگیرید. در این صورت پیشنهاد ما به شما این است اصلا وقت تان را تلف نکنید و از پشت کنکور ماندن مجدد صرف نظر کنید!

 

ساعت مطالعه پشت کنکوری ها و رعایت اصل تنوع

متاسفانه بسیاری افراد افکار فانتزی دارند. می گویند در سال کنکور علاوه بر درس خواندن باید به تمام کارهای دیگرمان هم برسیم. شخصی برای مشاوره تحصیلی و برنامه ریزی درسی درخواست کمک کرد. او لیسانس رشته مامائی داشت. همزمان در دو مطب کار می کرد. صبح تا ظهر و از ظهر تا عصر مشغول کار بود. او متاهل بود و ساعت پنج به منزل می رسید. درخواست او قبولی در رشته دندان پزشکی بود! جالب این بود که چندین سال هم از مطالعه و درس دور مانده بود و باید مجدد از ابتدا شروع می کرد.

متاسفانه گاهی اوقات رویاپردازی ها جای واقعیات را می گیرد. بسیاری از افراد بجای اینکه واقعیت های زندگی و شرایط خود را ببینند، افکاری تخیلی و رویاپردازانه را در سر می پرورانند. که اصلا جنبه علمی و عملی ندارد. آیا می شود با روزی ۴ ساعت مطالعه در رشته دندان پزشکی دانشگاه شهید بهشتی قبول شد؟ ؟ اصلا کسی بوده که با روزی ۴ ساعت مطالعه توانسته باشد در این رشته قبول شود؟ شاید در بعضی مقالات و فیلم های افرادی استثنایی توانسته اند چنین موفقیت هایی کسب کنند. اما آیا واقعا تمام افراد می توانند به این شکل در رشته و دانشگاه دلخواهشان قبول شوند؟

هرگز فکر نکنید چون یکبار تمام درس های رشته خود را مطالعه کرده اید، دیگر به آنها مسلط هستید. اصلا این چنین نیست. اولین قدم برای پشت کنوری ها، بالا بردن ساعت مطالعه است. بهتر است در فصل های پائیز و زمستان روزی ۷ الی ۸ ساعت مطالعه ثابت در هر روز داشته باشید. بعد از عید در فصل بهار ساعت مطالعه خود را به ۱۰ ساعت برسانید. علاوه بر بالا بردن ساعت مطالعه باید تنوع مطالعاتی را در روش مطالعه خود پیاده کنید. برای مثال بعضی دوطلبان درسی را که شروع می کنند باید تا انتها بخوانند. این شیوه غلط است. زیرا تنوع مطالعاتی در آن رعایت نشده. تنوع مطالعاتی باعث می شود تمام درس ها در طول هفته مرور شوند و احتمال فراموشی آنها کمتر می شود. در طول سال بهتر است این روش را در پیش بگیرید. حتما از مشاوره تحصیلی خود نیز کمک بگیرید.

حل تعداد تست زیاد

بعضی از داوطلبان عادت دارند فقط مطالعه کنند. داوطلبی که سال قبل رتبه خوبی نیاورده هفته ای نهایتا ۱۰۰ تست آموزشی حل کرده است. ولی امسال هفته ای ۱۵۰ تست حل می کند! این تعداد تست بسیار کم است. باید بتوانید هفته ای حداقل ۷۰۰ الی ۸۰۰ تست آموزشی حل کنید. یعنی روزی ۱۰۰ تست. اگر هنوز به این عدد نرسیده اید باید برنامه درسی تان را طوری تنظیم کنید تا تعداد تست هایتان را به این عدد برسانید. اگر روش پشت کنکوری های موفق را دنبال کرده باشید متوجه خواهید شد، میانگین تعداد تست و تمرین آنها هفته ای ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ بوده است. حتی بعضی از آنها به ۲۰۰۰ تست در هفته هم رسیده اند.

 

تهیه لیستی از کارهای ممنوعه در سال جدید

در سال قبل خود دقیق شوید. خواهید دید انجام یکسری اقدامات و شیطنت ها باعث شد، نتوانید نتیجه خوبی در کنکور بگیرید. این واقعیت است که اگر همچنان کارهای سال قبل را تکرار کنید، نمی توانید به موفقیت دلخواهتان برسید. برای حل این مشکل، لیستی از تمام کارهای ممنوعه که ترمز دستی سال پشت کنکور ماندن است را، مشخص کنید. برای مثال: خواب زیاد. بازی کردن با گوشی مویابل. چرخیدن در فضای مجازی. بیرون رفتن زیاد با دوستان. برنامه درسی را نصفه و نیمه اجرا کردن. سرگرم کلاس های مختلف شدن. کتابخانه نرفتن و… کارهایی از این قبیل را لیست کنید تا از اقدامات غلط خود، آگاهی پیدا کنید. تا از انجام دوباره آنها در سال جدید خودداری کنید. با خودتان روراست باشید. در سال قبل انجام این کارها مانع موفقیت تان شد. آیا باز هم می خواهید آنها را تکرار کنید و همان نتیجه قبلی را بگیرید؟!

 

شرکت در یک آزمون آزمایشی و تحلیل آن

حتما در یک آزمون آزمایشی معتبر ثبت نام کنید. بعد از هر آزمون زمانی را به تحلیل آن اختصاص دهید. آزمون های آزمایشی زنگ خطر است. تا اگر جایی مشکلی دارید آن را تا کنکور با خود حمل نکنید. بهتر است برای بررسی دقیق نقاط ضعف هایتان در آزمون و تقوت نقاط قوت تان از مشاور تحصیلی خود کمک بگیرید. همچنین در تمام جلسات آزمون شرکت کنید و سعی کنید در آزمون ها غیبت نکنید. آزمون های آزمایشی را جدی بگیرید و تحلیل آنها را جدی تر.

 

ورزش روزانه و تفریح در برنامه پشت کنکوری ها

روحیه پشت کنکوری ها در سال کنکور بسیار مهم است. خصوصا برای پشت کنکوری هایی که دیگر به مدرسه نمی روند. زیرا ممکن است همه چیز برایشان عادی و یکنواخت شود. بیشتر دوستانشان به دانشگاه رفته اند و احساس تنهایی خواهند کرد. برای جلوگیری از یکنواخت شدن ریتم زندگی تان حتما لابلای برنامه کنکورتان، ورزش و تفریح را قرار دهید.

خوب است هفته ای ۶ ساعت به تفریح اختصاص دهید. در این ۶ ساعت هر کاری دوست دارید و از آن لذت می برید را انجام دهید. ممکن است ملاقات با یک دوست باشد. رفتن به سینما و هر چیز دیگری باشد. همچنین می توانید یک روز در میان به باشگاه ورزشی بروید. یا روزی ۲۰ الی ۳۰ دقیقه را در منزل به ورزش روزانه اختصاص دهید. ورزش به شما کمک می کند تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و گردش خون بهتری در بدنتان ایجاد شود. روحیه تان هم شاداب تر خواهد شد و از یکنواختی و روزمرگی نیز نجات پیدا می کنید. تا کنکور روحیه بهتری برای ادامه دادن خواهید داد.

عدم سرزنش خود و داشتن دید مثبت به آینده

یکی از مهم ترین آفت های موفقیت برای داوطلبان فارغ التحصیل پشت کنکوری، سرزنش خود است. آنها نسبت به گذشته شان منفی بافی می کنند و نسبت به آینده بدبین اند. فکر می کنند چون یکبار شکست خورده اند، قرار است دوباره شکست بخورند. جمله معروف” شکست یک اتفاق است اما بازنده بودن یک مدل ذهنی است” مصداق بارز این دسته از افراد است.

لطفا بازنده نباشید. درست است نتوانستید نتیجه مطلوبی را کسب کنید. اما به جای بدبینی نسبت به آینده از شکست تان درس بگیرید. حواستان را جمع کنید تا دوباره آنها را تکرار نکنید. در روانشناسی گشتالت گفته می شود: “خوشبخت کسی است که از گذشته درس بگیرد، در حال زندگی کند و برای آینده برنامه ریزی” با این دید ادامه دهید که آینده ای خواهید ساخت تا گذشته تان در برابر آن زانو بزند. مطمئن باشید با تغییر و اصلاح رفتارتان نتیجه ای متفاوت و دلخواه تان را خواهید گرفت.

 

عدم اهمال کاری و رعایت انضباط شخصی

شاید مهم ترین عامل موفقیت پشت کنکوری ها عدم اهمال کاری و رعایت انضباط شخصی است. راز موفقیت شاید این باشد که” امروز کارهایی را انجام دهید که دیگران حاضر نیستند انجام دهند. تا فردا کارهایی را انجام دهید، که دیگران قادر نیستند انجام دهند!” گاهی اوقات به نفع تان است که خوشی های کوتاه مدت و سطحی را کنار بگذارید. تا از خوشی های پایدار و بلند مدت بهره مند شوید. اینکه همان اهمال کاری های گذشته، را تکرار کنید چه پیشرفتی را حاصل می کند؟

لطفا با خودتان روراست باشید. از خودتان بپرسید: تا کی کار هایی را انجام دهم که نتیجه ای ندارد؟! واقعیت ها را ببینید و به خودتان سخت بگیرید. تا نتیجه مورد نظرتان را ندیدید، دست از تلاش برندارید. در بسته ” روانشناسی تنبلی” و “وبینار انضباط شخصی” به طور مفصل در این باره صحبت شده است. اما همین قدر بدانید که یکسال دیگر از جوانی و عمرتان برای پشت کنکور ماندن در حال سپری شدن است. پس بر تنبلی خود غلبه کنید تا حسرت این ایام را نخورید.

مهندس امیر مسعودی مدرس برتر ریاضی کنکور

امیر مسعودی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

حمایت والدین از دانش آموزان کنکوری

ج بهمن ۴ , ۱۳۹۸
حمایت والدین از دانش آموزان کنکوری به توصیه مهندس امیر مسعودی در جلسات مشاوره با اولیای کنکوری، بسیاری از دانش آموزان شکایت می کنند که نمی توانند درست درس بخوانند. دلیلش را رفتار پدر و مادرشان بیان می کنند. آنها می گویند: دلیل اصلی درس نخواندن ما این است که […]
تماس با خط 1
تماس با خط 2