الفبای مطالعه از مهندس امیر مسعودی

الفبای مطالعه از مهندس امیر مسعودی

زمان و مکان مطالعه ازجمله اصول اولیه در مطالعه است که باید با دقت بیشتری به آن‌ها پرداخته شود. در ادامه به ذکر نکاتی در مورد این مهم می‌پردازیم.

مکان مطالعه:

عده‌ای از دانش‌آموزان پارک و فضاهای باز خارج یا داخل خانه را برای مطالعه انتخاب می‌کنند. تعدادی اتاق گرم‌ونرم با تمام امکانات رفاهی را برای درس خواندن در اختیاردارند و گاه در این اتاق تمام وسایل سرگرمی نظیر تلویزیون، رادیو، ضبط و وسایل موسیقی نیز وجود دارد، اما سؤال اینجاست که چه محلی برای درس خواندن مناسب است؟

در فضای باز عوامل مانند پارک حواس‌پرتی زیاد است. اتاق گرم‌ونرم با تمام امکانات رفاهی، پیش از آمادگی برای درس خواندن برای سرگرمی‌های غیر‌درسی مناسب است و اگر خیلی راحت باشد، صفحه اول یا دوم کتاب که مطالعه شد، خواب فرامی‌رسد. در اتاقی که پدر، مادر یا دیگران حضور دارند، خواندن به همراه توجه کردن به‌ صحبت‌های دیگران بازده یادگیری را کاهش می‌دهد و امکان آن‌که ذهن در چند نقطه کار کند و در تمام موارد تمرکز داشته باشد، غیرممکن است. جمع شدن برای درس خواندن نیز معمولاً به حرف‌های خارج از درس می‌انجامد و موجب اتلاف وقت می‌شود.

در مورد انتخاب بهترین مکان برای مطالعه به نکات زیر توجه کنید. مکان مطالعه باید:

آرام و بی‌سروصدا باشد و عوامل مزاحم همانند رفت‌وآمد یا صدای تلفن و تلویزیون در آن، کمترین حد خود را داشته باشد.

لطفاً شرطی نشوید!

متأسفانه بعضی از داوطلبان به صدای تیک‌تیک ساعت هم واکنش نشان می‌دهند و آن‌ را عامل مزاحمی در مطالعه خود می‌دانند. یادتان باشد سکوت محض نه‌تنها کمک‌کننده نیست بلکه یک عامل مخرب نیز محسوب می‌شود.

تحقیقات دانشمندان نشان داده است که سروصدا در محیط بر تمرکز حواس تأثیر زیادی ندارد و تنها تأثیر آن بر سرعت مطالعه خواهد بود و به اعتقاد آنان هر فردی می‌تواند با همان کیفیتی که در محیط‌های آرام به فعالیت می‌پردازد در محیط‌های پرسروصدا هم کار کند؛ بنابراین شما در زمان رفت‌وآمد در تاکسی و یا اتوبوس نیز می‌توانید به مطالعه یک مبحث ساده بپردازید، برای مثال واژگان زبان را مرور کنید.

نور کافی داشته باشد.

هوای تازه در آن مکان جریان داشته باشد.
اتاق منظم باشد. آشفتگی فضای اتاق منجر به آشفتگی فکر و عدم توانایی در تمرکز کافی خواهد شد.
سعی در انتخاب مکان ثابت و راحت برای مطالعه داشته باشید. ثابت بودن مکان مطالعه یکی از عوامل مهم در ایجاد تمرکز، هنگام درس خواندن است.

زمان مطالعه:

مطالعه، زمان خاص ندارد. از هر فرصتی برای یادگیری باید استفاده کرد. عاشقان مطالعه، می‌نشینند، راه می‌روند، دراز می‌کشند، قبل از خواب، حتی زمان خواب نیز درباره مطالب موردعلاقه خود بررسی و تفکر می‌کنند. بااین‌همه در سال کنکور، بهتر است به نکات زیر در مورد زمان مطالعه توجه کنید:

معمولاً تا یک ساعت پس از بیدار شدن از خواب هوشیاری افراد پایین است، بهتر است مطالعه خود را پس‌ازاین زمان شروع کنید. از طرف دیگر، خوابیدن بلافاصله پس از پایان مطالعه هم به فراموش کردن مطالب در کمترین زمان کمک می‌کند. پس سعی کنید حتی اندک زمانی بین پایان مطالعه و خواب بگنجانید؛ اما همین زمان پیش از خواب مناسب‌ترین زمان برای مرور دروس است که قبلاً مطالعه شده‌اند.
بهترین ساعت مطالعه بدن خود را شناسایی کنید. اینکه شما در چه ساعاتی از روز بیشترین بازده مطالعاتی رادارید، کاملاً شخصی و منحصربه‌فرد است. از این زمان‌ها برای مطالعه مطالب سخت و مباحث جدید استفاده کنید.
مرور مطالب بلافاصله پس از پایان کلاس هم تأثیر زیادی در بهبود کیفیت آموزش دارد چراکه ذهن شما آماده تثبیت مطلبی است که تازه فراگرفتید.

مهندس امیر مسعودی مدرس برتر ریاضی کنکور

امیر مسعودی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

بهترین استراتژی برنامه ریزی درسی از مهندس امیر مسعودی

ج آذر ۸ , ۱۳۹۸
بهترین استراتژی برنامه ریزی درسی از مهندس امیر مسعودی مدیریت زمان دروغی بیش نیست! دو سؤال می‌خواهم از شما بپرسم: سؤال اول: شما در یک شبانه‌روز چند ساعت زمان در اختیاردارید؟ سؤال دوم: رتبه ۱ کنکورهای سال گذشته در یک شبانه‌روز چند ساعت زمان در اختیار داشتند؟ و شاید بهتر […]
تماس با خط 1
تماس با خط 2