آموزش مدیریت زمان در تست های فیزیک از امیر مسعودی

آموزش مدیریت زمان در تست های فیزیک از امیر مسعودی

با نزدیک شدن به کنکور و زیاد شدن حساسیت بچه ها در تراز و رتبه ی آزمون های آزمایشی و همینطور حل تست ها و آزمون ها در خانه لازم دونستم مساله ای رو مطرح کنم که تقریبا میشه گفت دغدغه ی اصلی بچه ها در آزمون های آزمایشی هست.
و این مشکل باعث ایجاد تنش های استرس زا در جلسات آزمون میشه که گاها مخرب بوده و و دانش آموز رو از داشتن کنترل روی حل مسایل و تست ها باز میداره.
این مساله چیزی نیست جز مدیریت زمان در تست زدن که با روش هایی که خواهم گفت سعی در بهتر نمودن عملکرد بچه ها در این مساله خواهیم نمود.

برای برطرف کردن این مشکل باید سعی کنید که مدیریت زمان را در آزمون رعایت کنید و وقت خود را با توجه به ارزش هر سؤال زمان‌بندی کنید و مدت‌زمانی که برای پاسخ‌گویی به آن سؤال تعیین شده، هماهنگ باشد.

سرعت عمل باعث استفاده‌ی مطلوب ما از زمان می‌شود و در آزمون‌های تستی اهمیت بسزایی دارد. اگر داوطلب با آمادگی کامل در جلسه‌ی آزمون شرکت کند، با حضور ذهن می‌تواند پاسخ دهد؛ زیرا سؤال‌ها برای او آشنا خواهد بود و با مشکل اتلاف وقت روبه‌رو نمی‌شود.

نکته‌ی مهم در سرعت عمل این است که اگر شما در موقع پاسخ‌گویی، پاسخ سؤالی را فراموش کرده باشید یا پاسخ دادن به سؤال وقت زیادی از شما بگیرد، می‌توانید کنار آن سؤال تیک بزنید و به بقیه‌ی سؤال‌ها بپردازید و در مرحله‌ی آخر که وقت اضافه آوردید، با خونسردی و آرامش بیش‌تر به پاسخ دادن آن سؤال بپردازید.

نکته‌ی بسیار مهم دیگری که باعث تنظیم زمان در آزمون می‌شود هدف‌گذاری ده‌دهی است.

اگر قبل از حضور در آزمون برای هر درس خود هدف‌گذاری کنید که با توجه به آمادگی هر درس از هر بسته‌ی ده‌تایی به چند سؤال می‌خواهید پاسخ دهید در آزمون دچار کمبود وقت نخواهید شد و البته این کار یک حسن دیگر نیز برای شما دارد و آن هم این است که باعث کاهش اشتباهات شما می‌شود؛ زیرا شما فقط به سراغ سؤالاتی که در پاسخ‌گویی به آن‌ها آمادگی کامل دارید می‌روید و به سؤالات شک‌دار یا آن‌هایی که بلد نیستید پاسخ نمی‌دهید.
در واقع در چند بند این موضوع رو خلاصه خواهم گفت:

در رابط با نحوه تست زدن یک سری اصول کلی وجود دارد که عبارتند از :
۱) همه سوالات در یک درس با ضریب خاص، امتیاز برابر دارند. در نتیجه با توجه به اینکه در یک درس امتیاز و ضریبی که به یک تست ساده تعلق می گیرد به یک تست در سطح متوسط و مشکل نیز تعلق می گیرد، در نتیجه لزومی ندارد خود را در بدو امر درگیر سوالات مشکل کنیم. در هر درس ابتدا سوالات آسان و متوسط را پاسخ دهید و مثلا از مجموعه ۲۰ سوال، حدود ۱۵ سوال را جواب دهید و بقیه را نزده بگذارید. در انتهای آزمون چنانچه زمان اضافه داشتید دوباره به سوالات برگردید. قبلا دقت داشته باشید که علت جواب ندادن سوال را معلوم کرده باشید. مثلا یک ضربدر نشاندهنده سوالاتی باشند که اصلا بلد نبودید. دو ضربدر نباز به فکر دارید و سه ضربدر سوالاتی که اصلا نتوانستید بخوانید. در نتیجه وقتی که به سوالات برگشتید اول از ۳ ضربدر ها شروع می کنید.
۲) هر پاسخ صحیح یک نمره و به هر پاسخ غلط یک سوم نمره منفی تعلق می گیرد و اگر سوالی بدون پاسخ باشد نمره مثبت یا منفی ندارد. فرمول روبرو می تواند تاثیر نمره منفی را بخوبی نشان بدهد.(۱۰۰ × تعداد پاسخ غلط – ۳ ×تعداد پاسخ صحیح)….. و سپس تقسیم بر تعداد کل سوالات ضربدر ۳

۳) اگر صد درصد مطالب یک درس را خوانده باشید، باز هم حدود ۱۵ درصد تا ۲۵ درصد سوالات را ممکن است بلد نباشید . پس اضطراب به خودتان راه ندهید
۴) حالت ایده ال تقسیم بندی زمانی به این شکل است: درس زبان تخصصی ۳۰ سوالی حدود ۳۰ دقیقه و بعد به ترتیب دفترچه هر درس ۲۰ سوالی حدود ۱۵دقیقه و هر درس ۱۵ سوالی حدود ۸ دقیقه و در انتها زمان باقی مانده به سوالات جواب داده نشده دشوار و سوالات باقی مانده از زبان اختصاص داده شود.

مهندس امیر مسعودی مدرس برتر ریاضی کنکور

امیر مسعودی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

پیشنهاد مهندس امیر مسعودی برای شروع مطالعه در عید

ج اسفند ۹ , ۱۳۹۸
پیشنهاد مهندس امیر مسعودی برای شروع مطالعه در عید به عقیده من از زمان عید تا روز کنکور نتیجه نهایی و رتبه ها مشخص می شود زیرا در این دوران دانش آموزان بیشترین و بالاترین تلاش خود را میکنند. نکته حایز اهمیت اینست که انهایی که تابحال مطالعه عالی داشتند […]
تماس با خط 1
تماس با خط 2